FAQ

Ønsker du et uforpliktende tilbud

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål som går igjen blant våre kunder.

Kan dere komme på en befaring

For å kunne gi en korrekt og rettferdig pris på deres prosjekt kommer vi gjerne på en befaring. Det er gratis og helt uforpliktende.

Kan dere gi en ca. pris på telefon

Ved et mindre oppdrag eller en dags jobb kan vi anslå et ca. estimat/fastpris på telefon. Ved en større jobb ønsker vi å komme på en befaring slik at vi sammen kan gjennomgå deres behov og basert på dette foreslå en pris på jobben.

Må jeg forholde meg til flere håndverksgrupper

Krsandbygg.no står for de fleste tjenester. Ved behov for andre håndverkergrupper som elektriker eller rørlegger har vi gode samarbeidspartnere som vi kan ta inn. Normalt ved et oppussing prosjekt er det snakk om gulvarbeid, snekker, maler og elektriker/rørlegger.

Er tilbudet inkludert materiale

Det kommer an på jobben som skal utføres men dette skal stå spesifisert i tilbudet du har mottatt. Våre kunder står eller frie til å benytte seg av de materialer de selv ønsker og kan ordne dette på egenhånd. Dette er noe vi diskuterer både under en befaring og før prosjektet settes i gang. Vi liker å ha tydelige instrukser, for å unngå unødvendige misforståelser underveis.

Hva inneholder pristilbudet

Et pristilbud fra oss inneholder enten en timesats eller fastpris på jobben. Arbeidskostnad, kostnad for transport og eventuelt materialer dersom det er avtalt at vi skal stå for dette. I tillegg er det spesifisert en fremdriftsplan/når arbeidet starter og forventet sluttført.

Hva må jeg tenke på før jeg ber om et tilbud

Vi forstår at planleggingsfasen kan virke vanskelig for våre kunder men det er likevel en del spørsmål som er viktig for at vi skal kunne gi deg en korrekt og rettferdig pris på jobben. F.eks:

  • Lag et eget budsjett
  • Hvilke krav har du til kvalitet
  • Når ønsker du at jobben skal gjøres
  • Hvilke krav har du til bedriften
  • Skal du bli boende i leiligheten/boligen mens arbeidet pågå
  • Må du leie lagerplass

Har du referansebilder eller produktbilder du har sett for deg er det veldig fint om vi kan se dette.

Hvordan betaler jeg

Dette avtales i pristilbudet men som hovedregel sender vi faktura etter at jobben er utført. Ved et større prosjekt som strekker ut i tid og der vi står for materialer gjøres det en avtale om del betaling underveis i prosjektet. Fakturering fordrer til en kredittvurdering.

FAQ

Må jeg sende en byggesøknad?

Spørsmålet om du må sende en byggesøknad til Kristiansand Kommune avhenger av hva du utføre, bygge, rive eller hvilken endringer du har tenkt å gjøre. Det finnes flere ting en kan gjøre uten å søke kommunen om tillatelse, f.eks kan det være å bygge en liten garasje eller liten bod, bygge terrasse eller sette opp et tilbygg. Dette er noen av tingene man kan gjøre uten at man trenger å sende byggesøknad eller nabovarsel.

Du kan lese mer om dette her: